15 Temmuz 2011 Cuma

Kaldırım aranıyor!

Güzel Türkiye'mizin unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerindendir kaldırımlar. Kim duygulanmaz ki o eski günleri hatırlayınca? Kaldırımlarda güle oynaya yürüyen çocukları, bebeklerini gezdiren anneleri, akıllarında binbir farklı hedef ile hızla yürüyen insanları? Günümüzde ise kaldırımların önemi unutulmuş durumda; kaldırımlara çocuklar yerine ticarethaneler, otomobiller, elektrik direkleri, çöp tenekeleri hakim.

"Şaka bir yana", demek isterdik ama, bu işin şakası yok. Ülkemizde kaldırımlar gerçekten "kayıp" durumda. Kaldırım adı altında yapılan yan yana dizilmiş taşlar, bırakın engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için uygun şartları taşımayı, normal vatandaşların bile doğru düzgün yürümesine imkan vermiyor. Bu günceyi kurmaktaki amacımız, kaldırımların içler acısı halini gözler önüne sermek, çözüm bekleyen sorunları ortaya koymak. Siz de şehrinizdeki kayıp kaldırımların fotoğraflarını bize e-posta yoluyla gönderek engelsiz kaldırımların inşasında rol alabilirsiniz.

1 yorum:

  1. "Kaldırım" kelimesinde bile bir güçlük bir platform kayması belirgindir. Gerçekte zemini ya da kotu değişmesi gereken yol taşıtların ya da kaldırımları gasp edenlerin olmalıdır. Kaldırım değil yaya yolları tanımı kullanılmalıdır. Özellikle çocuk,yaşlı ve engelli kimseler için mutlak gereklidir. Öncelikli hizmet halleri dışında taşıt yollarının yaya yollarıyla aynı düzlemde bulunmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü arabadan bisiklete kadar taşıt kullanıcılarının genelinin yaya yolu kullanım ahlakına sahip olabileceklerine inanmıyorum. Bu sebeple kibirli ve tembel tavırlarıyla sürücüler yer altına inmelidir.

    YanıtlaSil